BETROKKEN EN BEVLOGEN MEDEWERKERS

 

Heb jij het idee dat er meer in je mensen of in je team zit dan er uit komt?
En wil je dat:

  • Medewerkers samenwerken vanuit vertrouwen en elkaars talenten benutten
  • Medewerkers gemotiveerd, positief, pro actief en betrokken zijn
  • Medewerkers eigen verantwoordelijkheid pakken en in hun kracht staan

Ieder mens is uniek. Mensen verschillen in wat hen motiveert, drijft of frustreert, ook op het werk. Maar voor iedereen is aandacht, waardering en serieus genomen worden belangrijk. De manager en het leiderschap spelen hierin een belangrijke rol en zijn zeer bepalend in hoe mensen hun werk beleven.
Wij verbinden purpose met mensen en mensen met hun purpose. Dit geeft medewerkers het gevoel dat het ertoe doet wat ze doen. Het motiveert en creëert bevlogenheid bij mensen en zorgt voor meer verbinding met elkaar en met de organisatie. Met betere resultaten tot gevolg.

PERsOONLIJK LEIDERSCHAP & EIGENAARSCHAP

Wij begeleiden mensen om hun persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen en eigenaarschap te pakken, zodat ze weten hoe ze een positieve impact kunnen maken binnen het bedrijf en er ook naar handelen.

 

team ontwikkeling

Wij werken met leidinggevenden en hun teams om een succesvol team te creëren met een gemeenschappelijk doel of purpose, waarin de teamleden effectief samenwerken, elkaars kwaliteiten zien en benutten en verantwoordelijkheid pakken om doelen te behalen. 

people management 

 Wij werken met leidinggevenden om hen te ontwikkelen in coachend leiderschap, waarbij ze leren hoe ze anderen kunnen ontwikkelen en motiveren en waar hun eigen valkuilen en sterke punten liggen.

 

Inkijkje
in wat
we doen

“ik heb Meer zelfvertrouwen

Er waren eens twee vrouwen die het anders wilden aanpakken. Zij hadden een helder beeld bij het doel van de komende vrouwen netwerkbijeenkomst van hun divisie. Het moest over “Personal Branding” gaan. Want als vrouwen meer zelfvertrouwen hebben en zich beter weten te positioneren binnen het bedrijf, dan zal dat de diversiteit aan de top ten goede komen.

Samen met hen gingen we op reis. We ontdekten dat het onderwerp “personal branding” veel vrouwen tegen de borst stuitte. De betekenis die zij eraan gaven was “je anders voordoen dan je bent, een merk van jezelf maken”. Om dat misverstand uit de weg te ruimen gaven we het evenement het motto “be yourself, everyone else is already taken” van Oscar Wilde mee.

Een mooie reis start met goede voorbereiding. Alle deelneemsters tekenden zelf hun “life-map” en zij vroegen tips van mensen uit hun privé en zakelijke omgeving over hun talenten. De leiders die de deelneemsters zouden toespreken gedurende de twee dagen werden gebriefd om vooral te vertellen over hun persoonlijke reis, met bepalende momenten, pieken en dalen, learnings en inzichten onderweg.

Het werden twee enerverende dagen. Veertig vrouwelijke leiders kwamen vol verwachting binnen op een prachtige locatie. Daar gingen ze. Netwerken, levensloop bespreken en reflecteren over hun waarden, wat er echt belangrijk is voor ze. Onderweg werden ze geïnspireerd door vrouwen die hen voor zijn gegaan, elk op hun eigen manier met hun eigen levenslessen.

Waar de eerste dag de stabiele basis legde voor vertrouwen en verbinding, werden de deelnemers op dag twee iets meer uitgedaagd uit hun comfort zone te gaan. Eigen talenten omarmen en in stilte luisteren naar je hoofd en hart over welke positieve impact je wilt maken is tenslotte niet iets waar elke dag de tijd voor genomen wordt. De reis ging verder langs creatieve moodboards, langs de toekomst van het bedrijf, naar de bijdrage die deze power vrouwen daar kunnen leveren en het actieplan om dat ook waar te maken.

Wij hebben ervan genoten om deze prachtige vrouwen te ontmoeten en te begeleiden op hun persoonlijke reis. We hebben stralende gezichten gezien en af en toe een traan. “In één keer zag ik het, ik weet wat ik wil en ik weet hoe ik dat ga doen”, “Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen”, “ik heb ontdekt waar mijn kracht ligt” en “ik heb allemaal mooie moedige vrouwen ontmoet” waren slechte enkele van de reacties. Deze gaven ons ook weer veel positieve energie. Want dat is belangrijk voor ons – meer verbinding brengen in het bedrijfsleven – met jezelf, met elkaar en met het bedrijf waar je werkt.

“The future is not out there
in front of us, but inside us.”

— JOANNA MACY

“eigenlijk zeggen we allemaal hetzelfde”

Het begon met een zeer divers team. Ze hadden allemaal een andere achtergrond en andere ervaring. De samenwerking verliep stroef. Sommige teamleden wilden overal iets over te zeggen hebben. Andere teamleden hielden liever hun mond. Er was onrust. De leidinggevende wist dat het anders moest, maar hoe. Waar begin je?

Op een zonnige herfstdag kwam dit team bijeen in een mooie lichte ruimte middenin de bossen. Ze kwamen wat onwennig binnen. Ieder op zijn of haar eigen manier. De één was optimistisch en vrolijk. De ander had er minder zin in. We vroegen hen eerst opnieuw kennis met elkaar te maken door zich voor te stellen met iets wat ze nog niet van elkaar wisten.

Toen nodigden we ze uit om verhalen te delen. Over hun passie. Over dromen. Over angsten. Over motivaties en drijfveren. Over onzekerheden en frustraties. Waar er in het begin nog wat langere stiltes waren, kwamen de verhalen snel los. Uit die verhalen bleek hoeveel ze met elkaar gemeen hebben. Ze ontdekten hoe hun gezamenlijke visie voor de toekomst en hun passies juist heel erg overeenkomen. Welke ervaringen in hun werk ze op dit moment vooral energie kost en van welke ervaringen ze juist energie krijgen. Maar wat het belangrijkste was: ze leerden elkaar van een andere kant kennen. Ze durfden open naar elkaar te zijn, zich kwetsbaar op te stellen en kregen begrip voor elkaar.

Vanuit deze basis gingen we het hebben over de doelen, over wat ze met het team wilde bereiken, hun purpose. Over hoe de ideale wereld eruit ziet en hoe hun huidige wereld eruit ziet. Over het verschil tussen “dromen” en “moeten”. Over de impact die ze op de wereld om hun heen willen maken en wat hun met elkaar daarin drijft, de gemeenschappelijke deler. En ook over wat hen nu tegen houdt om het te kunnen doen en wat ze daar met elkaar aan kunnen doen. Veel inzichten, veel herkenbaarheid. Zoals een van deelnemer zo mooi aangaf: “we verwoorden het misschien anders, maar eigenlijk zeggen we allemaal hetzelfde”.

En nu? Leven ze nu lang en gelukkig? Het is echt niet altijd gemakkelijk. Er is nog veel werk te doen. Er wordt wel veelvuldig samen geluncht en overlegd. Ze hebben weer lol samen. Ze durven meer open naar elkaar te zijn over wat ze prettig vinden en wat niet. Er is verbinding met elkaar. Er zit beweging in, de goede kant op.

Inkijkje
in wat
we doen

Ieder bedrijf,

iedere situatie en

ieder persoon is uniek

Daarom maken wij ons plan van aanpak altijd passend voor jouw vraag.  Bel of mail ons vooral voor een vrijblijvende afspraak.